over

…en toen bedacht iemand zich dat het leuk zou zijn om dat eens op kaart te zetten. Briljant! Want zo ziet iedereen in één oogopslag wat we bedoelen! En met de huidige software is er geen enkele belemmering meer om een kaartje te maken en op de site te plaatsen.

Geen enkele? Nou… ik kan er nog wel eentje verzinnen…

Geogoeroes zijn dol op kaarten. Net zoals er mensen zijn die dol zijn op auto’s, katten, gitaren, chihuahua’s, chocola, het strand of voetbal. Een mooie kaart maakt geogoeroes blij. Een kaart kan naast mooi ook goed zijn. Een goede kaart brengt een boodschap over. Die boodschap druipt er dan gewoon vanaf, om opgevangen te worden door een geogoeroe. Een geogoeroe neemt graag informatie tot zich via een mooie en goede kaart. Maar ja, er zijn ook lelijke kaarten. En slechte. Net als er lelijke en slechte auto’s zijn. Of katten, gitaren… Nou ja, je begrijpt het wel. En wat doet een voetballiefhebber als hij weer eens een bar slechte wedstijd ziet? Lichtpuntjes benoemen is natuurlijk erg vriendelijk, maar eigenlijk is het geven van een oprechte mening beter, en vooral leuker. In de hoop dat het helpt, dat het de volgende keer beter zal zijn.

Geogoeroes hebben een mening. En zoals alle goeroes zijn ze niet te beroerd die mening te verkondigen. Geogoeroes weten dat alle kaarten met een doel zijn gemaakt, dat er iemand achter zit die iets te vertellen heeft en die met de beste bedoelingen een kaart ervan heeft gemaakt. Dat vinden geogoeroes leuk. En ze vinden dat dit gestimuleerd moet worden. Maar met een grote verbaasde glimlach op hun gezicht kijken ze naar sommige kaarten, en vragen zich af… Wat zou de maker hier in vredesnaam mee bedoelen?

Wordt je levenswerk op deze site afgebroken? Zie alle opmerkingen als opbouwende kritiek. Je helpt de webkartografie in Nederland verder door je pogingen. Nooit geschoten is altijd mis ;o)